Dit jaar is het precies 20 jaar geleden dat Regina Meij, werkzaam in een technische functie bij Shell Oostenrijk de overstap maakte naar de wijn. Zij wist -zo zegt ze zelf- toen nog niet veel van wijn maar ze had blijkbaar wel een goede neus voor de juiste mensen. Ze had een klik met Alois Kracher, de man die wereldberoemd werd met zijn onovertroffen zoete wijnen. Hij wierp zich op als haar mentor en stelde haar voor aan F.X. Pichler, Hirtzberger, Prager en Knoll. Een gouden greep: allemaal topproducenten wiens wijnen  nog steeds deel uitmaken van het portfolio van Imperial Wijnkoperij, zoals Regina haar nieuwe wijnimport bedrijf noemde. Binnen de kortste keren werd Regina -vanwege de kwaliteit van de wijnen maar vooral door haardoorzettingsvermogen- de ongekroonde Oostenrijkse wijn koningin van Nederland. Zij maakte de Oostenrijkse wijn -die in een diep dal zat na het wijnschandaal van 1985- weer salonfähig. Wil je in Nederland iets met Oostenrijkse wijnen op je menukaart of in je winkel, dan kun je niet om Regina Meij heen.

Emile en Jeroen2224

Ter gelegenheid van het 20 jaar jubileum organiseert Regina een proeverij met enkele van haar Oostenrijkse toppers in combinatie met hapjes van twee Nijmeegse chefs die momenteel flink aan de weg timmeren: Jeroen Vesters van Restaurant Vesters en Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel. Rauwe makreel en geroosterde bloemkool van Emile bij de Grüner Veltliners van Hiedler en Prager, en twee oesters waarvan een met een appeldressing en de ander met peer bij de wijnen van Knoll en Bründlmayer. Prachtige wijnen, interessante combinaties.

Maria en Regina2244

Maria Hiedler (links achter de tafel) was zelf aanwezig om haar wijn toe te lichten. Haar Thal 2011 bewijst opnieuw dat al haar wijnen een geweldige prijskwaliteit verhouding bezitten.

Gerhard Kracher 2277

Regina’s mentor van 20 jaar geleden, Alois Kracher is helaas in 2007 veel te jong overleden, maar zijn zoon Gerhard was wel van de partij en presenteerde als toegift op de proeverij een fantastische zoete Welshriesling Zwishen den Seen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.