Samenwerking is positief zo bleek mij toen ik deze week een proeverij bezocht van drie samenwerkende wijn importeurs: Horizon Wines van Mick Kooistra, Ovino van Roel Helming en Vineé Wijnimport van Leo van Turnhout. Deze drie mannen delen hun assortiment en hun opslagruimte. Handig met uitleveren. Het resultaat van die samenwerking: een uitgebreide lijst van wijnen en scherpe prijzen. Maar nu terug naar de proeverij; want daar gaat het om; wat hebben de heren te bieden? Het leek me niet haalbaar alle 75 wijnen die open stonden te proeven. Ik beperkte me tot ruim 20 wijnen, daarbij ingefluisterd door Leo van Turnhout. Mijn favorieten:
*Twee wijnen van Anton Bauer uit Oostenrijk: een aromatische en volle Gruner Veltliner 2012 en een sappige elegante rode mengwijn uit Wagram met de naam no. 15 uit 2009.
*Van het bio-dynamische werkende Domaine Dominique Cornin een frisse, zelfs erg frisse, maar zuivere en elegante Saint Veran 2012.
*Van Domaine Doudet de Savigny Les Beaune uit 2011: heerlijke verleidelijke geur en dito smaak.
*De ontdekking van de dag kwam uit Sardinië van het bedrijf Mora & Memo: hun witte wijn van Vermentino en Sauvignon blanc is geurig, krachtig en complex in zijn smaak met mineralen, citrus en fruit. En hun rode van Cannonau en Cabernet heeft, sappig en krachtig fruit met een hint van specerijen. Ook de uitmonstering is bijzonder: ze zitten in aparte korte dikke flessen. Leuk voor het oog, maar vooral een feestje in je mond.
En de prijzen? Horeca bedrijven nemen contact op met Roel van Ovino, wederverkopers of particulieren met Mick of Leo. Ook die taken hebben de heren keurig verdeeld._MG_7451

Een reactie

  1. Henk Braam 27 januari 2014 at 07:55 - Reply

    Mooi verhaal over samenwerken. Verheug me ondertussen ook weer op onze samenwerking.

    Groet, Henk

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.