Tekst en foto’s: Henk Braam

De pizza’s van Gino Sorbillo in Napels zijn wereldberoemd. Op YouTube zijn honderden filmpjes te vinden over Pizzeria Sorbillo. Het schijnt voor elke bezoeker een absolute must te zijn om hier een pizza te eten. Dus trokken we rond lunchtijd vol eetlust op naar Sorbillo’s. Tot onze schrik stond buiten een gigantische menigte Sorbillo-fans te wachten tot zij aan de beurt waren om naar binnen te gaan. De wachttijd zou zeker anderhalf tot twee uur gaan duren._MG_5027

 

 

 

 

 

 

 

 

Ach, er zijn wel meer pizzeria’s in Napels. Tenslotte is die hier uitgevonden nietwaar? Neem nou Pizzeria ‘da Michele’ die al sinds 1870 pizza’s maakt. Terwijl de toeristen een plaatsje in Sorbillo’s proberen te bemachtigen, gaat de echte Napolitaan naar Da Michele’s. Helaas bleek daar de rij nog groter te zijn en nog meer volk buiten te wachten. Voor een goede pizza moet je veel geduld hebben in Napels.

_MG_5059Om niet te sterven van de honger in Napels, gingen we naar de overkant waar een klein restaurantje geen bekijks trok. We konden meteen aan tafel en binnen vijf minuten zaten we te happen in onze pizza.

 

Een reactie

  1. Gerard 12 november 2013 at 12:40 - Reply

    Henk: misschien lag het ook aan het feit dat het zaterdagmiddag was. Zullen we het nog eens op een dinsdagmiddag proberen?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.