18 maart 2016
Tijdens ons bezoek aan Prowein in Düsseldorf, een van de grootste wijnbeurzen van Europa, lopen we een groep producenten tegen het lijf die zich hebben verenigd onder de naam In Pursuit of Balance. Toegelaten word je alleen als een proefcommissie van oordeel is dat je wijnen genoeg balans en finesse hebben. De groep zet zich [...]
18 mei 2015
Tot aan de jaren vijftig van de vorige eeuw en lang, lang daarvoor werd de Europese rivierkreeft uitgezet in slotgrachten en vijvers bij kastelen en landerijen om ze later goed bereid op de tafels van de notabele kasteelheren te doen belanden. Een delicatesse was het. Een paar jaar geleden was er in heel Nederland echter [...]
15 januari 2015
Dit jaar is het precies 20 jaar geleden dat Regina Meij, werkzaam in een technische functie bij Shell Oostenrijk de overstap maakte naar de wijn. Zij wist -zo zegt ze zelf- toen nog niet veel van wijn maar ze had blijkbaar wel een goede neus voor de juiste mensen. Ze had een klik met [...]
21 november 2014
Onderstaand artikel heeft foodteam verzorgd voor de site van Perswijn Een klassieker uit de Zuid-Amerikaanse keuken die nu door toedoen van voormalig El Bulli kok Albert Adria weer helemaal in de internationale belangstelling staat sinds hij de keuken van Peru tot speerpunt van zijn nieuwste restaurant Pakta in Barcelona heeft gemaakt. Er zijn veel [...]
27 oktober 2014
Drie importeurs, breed assortiment tekst en foto's: Anda Schippers en Gerard Reijmer Al sinds een jaar of tien werken ze samen: de wijnimporteurs Leo van Turnhout en Natascha Marcus van Vinée Wijnimport en Mick Kooistra van Horizon Wines. Sinds twee jaar heeft een derde wijnimporteur zich bij hen gevoegd: Roel Helming van OvinO. Niet alleen [...]
16 oktober 2014
In een restaurant in Amsterdam: Er wordt gevraagd of we een aperitief willen. Ik vraag een fino sherry. De dame in de bediening schrikt daarvan en roept de sommelier. Die legt uit: fino is er niet wel een medium dry of een PX. Hij raadt me de medium aan, dat zit tussen droog en zoet [...]
16 april 2014
Het tweede deel van het verslag van onze rondreis door Campanië. Het hele verhaal verscheen in een ingekorte versie in Perswijn nummer 2 van 2014. Tekst: Gerard Reijmer fotografie: Henk Braam Salvatore Molettieri. Montemarano (AV) Salvatore Molettieri is geen heer uit een adelijke rijke familie, zoals Piero Mastroberardino (zie deel 1). Salvatore is een [...]
3 april 2014
Campanië: over nieuw geld en oude druiven. (Deel 1) Het verslag van onze rondreis door Campanië verscheen in een ingekorte versie in Perswijn nummer 2 van 2014. Tekst: Gerard Reijmer Fotografie: Henk Braam Als we in Campanië bij ons eerste wijnbedrijf aankomen worden we enthousiast door eigenaresse Milena Pepe begroet met de woorden: “Hoe gaat [...]
BlogFuns Erens2023-05-04T14:13:36+01:00
Recente reacties