Image Image Image Image Image

23

apr

Wijn proeven in het Heilig Land

 

Vindict
v.l.n.r.: Richard Diets, Huib Edixhoven en Evelijn van Heuven (foto’s Henk Wals)
De oprichter van webwijnwinkel Vindict, Huib Edixhoven, heeft een eigen visie op internet verkoop. Huib: “De webwinkel kan op elk moment van de dag ontzettend veel informatie bieden aan de klant. Dat is een voordeel voor de klant. Maar we weten ook dat mensen het liefst wijn kopen bij iemand die ze kennen. Wij willen daarom geen koude webwinkel zijn, maar we zoeken zoveel mogelijk contactmomenten met klanten. We moedigen bezoekers van onze website aan ons ze bellen, te mailen of te twitteren. Zelf zijn we ook actief met twitter. Daarnaast zijn de wijn proeverijen een essentieel onderdeel van ons contact met onze klanten.”
Op verschillende locaties organiseert Vindict dan ook gratis toegankelijke wijnproeverijen. Twee keer per jaar vindt er een proeverij plaats in de woonkamer van de ouders van Huib. Dat klinkt wat krap, maar dat valt reuze mee want papa Edixhoven heeft zich als (ondertussen ex-) medisch specialist een ruime villa op de Heilig Landstichting weten te verwerven. In drie aaneengesloten ruimten staan zo’n veertig wijnen open. Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen door compagnon Evelijn van Heuven. Van haar krijgen we een glas, een proef-bestellijst en een lijst met ronkende wijnomschrijvingen. Die steken we in onze achterzak, want we willen liever zelf proeven dan voorgezegd worden. Als we net begonnen zijn met proeven komen ook moeder en vader Edixhoven even kennis maken met de nieuwe gezichten. We voelen ons echt te gast bij de familie Edixhoven. Veel warmer kun je een koude internetwinkel niet maken lijkt ons.
En wat proeven we? Niet alles, want dat wordt teveel voor een zaterdagmiddag. We maken een selectie van een twintigtal wijnen en daar zitten een paar tegenvallende wijnen bij (Vinho verde, Duitse Riesling, Nieuw Zeelandse Sauvignon en Australische Cabernet) maar leuker is het te vermelden wat we wel lekker vonden. Onze top 5:
1. Tolloy, Pinot Nero € 9,45. fruitige aandronk met bessen en aardbei. Tikje zwoel, kruiden en frisse zuren in de afdronk. Goede balans. Er stonden vier wijnen van pinot noir op de proeverij, deze Italiaan (uit Sud Tirol/ Alto Adige) was voor ons een overtuigende winnaar.
2. Capoverso, Rosso di Montepulciano 2009. € 15,95. Elegante, subtiele wijn. Fruit, specerijen, hout, frisse zuren, tannine, allemaal in een goede balans met elkaar. Geen blockbuster, wel een elegante wijn aan tafel.
3. Puerta Adalia, Rueda € 6,25. Stuivende geur, frisse smaak met pruim, persin en peer. Tikje zoet, tikje zuur, goede balans en goede prijs kwaliteit verhouding.
4. Tacchino, Gavi, € 12,95. Stuivende neus, bloemig, in de smaak fruit (bessen, witte pruim) een vleugje amandel en frisse citrus na. Lekker. Zal het ook zeker goed doen aan tafel.
5. Riva Leone, Barolo € 19,95. Deze jaargang 2007 komt nu prima tot zijn recht. Mooie, complexe geur, in de smaak rode bessen, kruiden, specerijen en een frisse afdronk met licht tannine. Onder de Barolo’s een lichtgewicht. Zeker, maar wel goed in balans en met een overeenkomstige prijs.

 Submit a Comment 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.