Ga naar inhoud
  • Home
  • Food fotografie
  • Travel fotografie
  • Wine fotografie
  • Film
  • Boeken
  • Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij

Blog

BlogFuns Erens2023-05-04T14:13:36+01:00
  • 6 september 2012

    De eetbare tuin van Christine Roelofs

    De eetbare tuin van Christine Roelofs

    door Gerard Reijmer. In het Belgische Oud Turnhout heeft Christine Roelofs een jaar of vijf geleden een huis gekocht. Het ging haar vooral om de lap grond die erbij hoorde; die toverde ze in een paar jaar tijd om tot een vrolijke, maar vooral eetbare tuin. In het Belgische Oud Turnhout heeft Christine Roelofs een [...]

    Lees meer
    By Gerard Reijmer0 Reacties on De eetbare tuin van Christine RoelofsCategorieën: Food
  • 16 juli 2012

    Fixin verslaat Vosne-Romanée !

    Fixin verslaat Vosne-Romanée !

    Zes keer Bourgogne 2009 Door: Gerard Reijmer 2009 is een geweldig goed wijnjaar, ook in Bourgogne. Dat roepen alle wijnverkopers, dat schrijven alle wijnschrijvers. Dat moeten we dan maar eens proeven. Met tien wijnvrienden zetten we ons rond de tafel om zes rode bourgognes 2009 te proeven. Eerst spoelen we nog even de mond met [...]

    Lees meer
    By Gerard Reijmer0 Reacties on Fixin verslaat Vosne-Romanée !Categorieën: Wijn
  • 9 juli 2012

    Lisboa

    Lisboa

    Door : Henk Braam Na een bezoek aan Oporto en de Douro vallei keert Foodteam terug naar Portugal. Dit keer om Lissabon met zijn vele steile straatjes, trappen en steegjes en de streek Alentejo met zijn golvende velden en vruchtbare grond te bezoeken. In kleine restaurants waar traditionele fado ten gehoor word gebracht proeft Foodteam de lokale [...]

    Lees meer
    By Gerard Reijmer0 Reacties on LisboaCategorieën: Travel
  • 2 juli 2012

    De lekkerste tomaat

    De lekkerste tomaat

    De ene tomaat is de andere niet. De lekkerste tomaat -tot nu toe- proefden we onlangs bij landwinkel de Woerdt in Ressen: daar lagen kleine, iets langwerpige tomaatjes te koop met de naam paprikatomaatjes. Misleidende naam, want ze lijken door hun vorm weliswaar enigszins op paprika maar ze smaken toch echt alleen naar tomaat. Maar [...]

    Lees meer
    By Gerard Reijmer0 Reacties on De lekkerste tomaatCategorieën: Food
  • 2 juli 2012

    Slager met gevoel voor zijn vak

    Slager met gevoel voor zijn vak

      Door: Anda Schippers Wie hoopt hier een goed adres aan te treffen van een moderne slager met liefde voor zijn ambacht, komt bedrogen uit. Want de slager om wie het gaat, is al heel lang dood; sterker nog, hij heeft nooit bestaan. De slager in dit stukje is een personage uit Martin Chuzzlewit, een roman van [...]

    Lees meer
    By Gerard Reijmer0 Reacties on Slager met gevoel voor zijn vakCategorieën: Food
  • 20 juni 2012

    De jacht op Harder

    De jacht op Harder

    Harder uit de waddenzee: lekker en duurzaam. Vis wordt steeds populairder op ons menu. En terecht want het is licht en gezond. Maar soms loopt het raar. Wij eten massaal pangasius filet, een kweekvis die helemaal uit Azië moet komen, terwijl een mooie vis als harder, gevangen in onze eigen kustwateren vooral naar franse fijnproevers [...]

    Lees meer
    By Gerard Reijmer0 Reacties on De jacht op HarderCategorieën: Food, Travel
  • 13 juni 2012

    Restaurant Le Rubis

    Restaurant Le Rubis

    Le Rubis: de Klassieke Franse Keuken op de vierkante meter. Le Rubis is een klein restaurant in Parijs aan de Rue du Marché Saint-Honoré op nummer 10. Ik had het nooit gevonden als ik niet de app van Patricia Wells had gedownload. De titel van de app was veelbelovend: “The Food Lover’s Guide to Paris”. [...]

    Lees meer
    By Gerard Reijmer0 Reacties on Restaurant Le RubisCategorieën: Food, Travel, Wijn
  • 8 juni 2012

    The port region in Portugal

    The port region in Portugal

      Foodteam members Henk Braam and Gerard Reijmer travelled to Portugal and produced a photo reportage about the port region. They visited Oporto and several winemakers in the Douro Valley and tasted the local food and atmosphere. After five days they returned home with many beautiful memories and a lasting love for the people of [...]

    Lees meer
    By Gerard Reijmer0 Reacties on The port region in PortugalCategorieën: Travel, Wijn
  • 8 mei 2012

    Silvester’s antwoord op de crisis.

    Silvester’s antwoord op de crisis.

    Gedwongen door de crisis hebben Monique en Silvester Heijligers van restaurant Silvester’s in Sittard een jaar geleden besloten met hun bedrijf te stoppen. Van de een op de andere dag ging de deur op slot. Maar hun gasten pikten dat niet en twee weken later waren ze weer open. Met een nieuwe formule en tot [...]

    Lees meer
    By Gerard Reijmer0 Reacties on Silvester’s antwoord op de crisis.Categorieën: Food, Wijn
  • 23 april 2012

    Wijn proeven in het Heilig Land

    Wijn proeven in het Heilig Land

      v.l.n.r.: Richard Diets, Huib Edixhoven en Evelijn van Heuven (foto’s Henk Wals) De oprichter van webwijnwinkel Vindict, Huib Edixhoven, heeft een eigen visie op internet verkoop. Huib: “De webwinkel kan op elk moment van de dag ontzettend veel informatie bieden aan de klant. Dat is een voordeel voor de klant. Maar we weten ook [...]

    Lees meer
    By Gerard Reijmer0 Reacties on Wijn proeven in het Heilig LandCategorieën: Wijn
Vorige234Volgende

Categorieën

  • Aan tafel (2)
  • Food (12)
  • Geen categorie (1)
  • Restaurant (1)
  • Travel (7)
  • Wijn (21)

Recente berichten

  • Aan Tafel | OONIVOO
  • Aan Tafel | de Lage Vuursche
  • In Pursuit of Balance
  • De laatste vijver
  • Regina, de Oostenrijkse wijnkoningin.

Recente reacties

  • Tuininrichting Blogger op De laatste vijver
  • Tuinatuurlijk op De laatste vijver
  • Mick op Ceviche van kabeljauw
  • Henk Braam op Samenwerken in wijn.
  • Foodteam op Fermenteren: een oud kunstje

Archieven

  • juni 2023
  • maart 2016
  • mei 2015
  • januari 2015
  • november 2014
  • oktober 2014
  • april 2014
  • maart 2014
  • januari 2014
  • november 2013
  • mei 2013
  • maart 2013
  • februari 2013
  • december 2012
  • september 2012
  • juli 2012
  • juni 2012
  • mei 2012
  • april 2012
Page load link
Ga naar de bovenkant