6 september 2012
door Gerard Reijmer. In het Belgische Oud Turnhout heeft Christine Roelofs een jaar of vijf geleden een huis gekocht. Het ging haar vooral om de lap grond die erbij hoorde; die toverde ze in een paar jaar tijd om tot een vrolijke, maar vooral eetbare tuin. In het Belgische Oud Turnhout heeft Christine Roelofs een [...]
16 juli 2012
Zes keer Bourgogne 2009 Door: Gerard Reijmer 2009 is een geweldig goed wijnjaar, ook in Bourgogne. Dat roepen alle wijnverkopers, dat schrijven alle wijnschrijvers. Dat moeten we dan maar eens proeven. Met tien wijnvrienden zetten we ons rond de tafel om zes rode bourgognes 2009 te proeven. Eerst spoelen we nog even de mond met [...]
9 juli 2012
Door : Henk Braam Na een bezoek aan Oporto en de Douro vallei keert Foodteam terug naar Portugal. Dit keer om Lissabon met zijn vele steile straatjes, trappen en steegjes en de streek Alentejo met zijn golvende velden en vruchtbare grond te bezoeken. In kleine restaurants waar traditionele fado ten gehoor word gebracht proeft Foodteam de lokale [...]
2 juli 2012
De ene tomaat is de andere niet. De lekkerste tomaat -tot nu toe- proefden we onlangs bij landwinkel de Woerdt in Ressen: daar lagen kleine, iets langwerpige tomaatjes te koop met de naam paprikatomaatjes. Misleidende naam, want ze lijken door hun vorm weliswaar enigszins op paprika maar ze smaken toch echt alleen naar tomaat. Maar [...]
2 juli 2012
Door: Anda Schippers Wie hoopt hier een goed adres aan te treffen van een moderne slager met liefde voor zijn ambacht, komt bedrogen uit. Want de slager om wie het gaat, is al heel lang dood; sterker nog, hij heeft nooit bestaan. De slager in dit stukje is een personage uit Martin Chuzzlewit, een roman van [...]
20 juni 2012
Harder uit de waddenzee: lekker en duurzaam. Vis wordt steeds populairder op ons menu. En terecht want het is licht en gezond. Maar soms loopt het raar. Wij eten massaal pangasius filet, een kweekvis die helemaal uit Azië moet komen, terwijl een mooie vis als harder, gevangen in onze eigen kustwateren vooral naar franse fijnproevers [...]
13 juni 2012
Le Rubis: de Klassieke Franse Keuken op de vierkante meter. Le Rubis is een klein restaurant in Parijs aan de Rue du Marché Saint-Honoré op nummer 10. Ik had het nooit gevonden als ik niet de app van Patricia Wells had gedownload. De titel van de app was veelbelovend: “The Food Lover’s Guide to Paris”. [...]
8 juni 2012
Foodteam members Henk Braam and Gerard Reijmer travelled to Portugal and produced a photo reportage about the port region. They visited Oporto and several winemakers in the Douro Valley and tasted the local food and atmosphere. After five days they returned home with many beautiful memories and a lasting love for the people of [...]
8 mei 2012
Gedwongen door de crisis hebben Monique en Silvester Heijligers van restaurant Silvester’s in Sittard een jaar geleden besloten met hun bedrijf te stoppen. Van de een op de andere dag ging de deur op slot. Maar hun gasten pikten dat niet en twee weken later waren ze weer open. Met een nieuwe formule en tot [...]
23 april 2012
v.l.n.r.: Richard Diets, Huib Edixhoven en Evelijn van Heuven (foto’s Henk Wals) De oprichter van webwijnwinkel Vindict, Huib Edixhoven, heeft een eigen visie op internet verkoop. Huib: “De webwinkel kan op elk moment van de dag ontzettend veel informatie bieden aan de klant. Dat is een voordeel voor de klant. Maar we weten ook [...]
BlogFuns Erens2023-05-04T14:13:36+01:00
Recente reacties